lauantai 28. tammikuuta 2012

Letkeetä lenkkeilyä Lautasaaressa

Kuten eilen mainitsin niin olin ajatellut juosta tuo täysi 30km tänään. Porukalla menimme Lauttasaareen ja lähdimme kiertämään saarta. Yhden rundin jälkeen fiilis oli hyvä, jalka kesti loistavasti ja missään ei kolottanut. Lähdin toiselle rundille saman porukan kanssa ja pidimme sellaista tasaista 7.25min/km matkavauhtia. Vielä 21km jälkeen oli menohaluja mutta olin lupautunut hakemaan muksut mummolasta ja kello oli niinkin paljon että päätin jättää leikin kesken ja hypätä autoon.

Nyt jälkeenpäin on todettava että jalkaongelmat saattavat olla peräisin kesäkengistä ja eteenkin pohjallisista. Koko tuo 21km juoksin nimittäin talvelenkkareissa (Salomon) ja hyvin näytti toimivan eikä vanha jalkapohjavamma vaivanut ollenkaan.
Sofia jatkoi matkaa ja veti täydet 30km joten kymppisuoristus häneltä. 

Tässä meikäläisen statsit:


5 kommenttia:

  1. Olisi kiva kuulla millainen talvipukeutuminen teillä on käytössä näillä yli -10 asteen pakkasilla? Itselläni edessä pitkä (n.22km) huomenna aamulla ja mietityttää miten monta kerrosta pukisi yläosaan? Kärsin pyllyhypotermiasta kuten naiset yleensäkin mutta yläosan pitäminen lämpöisenä ja suht kuivana on suurempi huoli. Keskiviikkona juoksin -11: pitkähihainen merinovilla plus p/h juoksupaita tuulitakin alla ja oli suht ok kun ei tuullut.

    VastaaPoista
  2. Sää tänään oli sellaista -6 mutta jonkun verran tuulta kuitenkin. Mä käytän pitkää tech-paitaa alla (korkea kaulus), SOC merkkistä talvijuoksupaitaa ja saman merkkistä tuulitakkia. Oli jopa hieman lämmintä. Veikkaan että käyttäisin suunilleen samaa settiä 10 asteen pakkasessa. Alhaalla on Craft:in storm tights, ihan ykköset! Eli aika samat kun sullakin. Onnea huomiseen! Alex (Sofialla suunilleen samat setit kun mulla)

    VastaaPoista
  3. Mulla oli merinovilla/silkki 3/4 hihainen paita + talvijuoksupaita + ohut juoksutakki, ja jaloissa storm tights ja kesä-kaprit vielä alla. Mä hikoilen aika paljon, joten jo 10km jälkeen teki mieli vaihtaa paitaa, mutta sinnittelin vielä 10km ennen kun vaihdoin alimman (merinopaidan/silkki) Haltin lämpöpaitaan. Oli loistava veto! Väsyneenä ei kaipaa muita esteitä kun vaan se juokseminen.
    Jos mä näin jälkeenpäin voisin "tuunata" pukeutumistani niin vaihtaisin kesä-trikoot villahousuihin (polvenpituisiin), mutta muuten olin aika tyytyväinen!

    VastaaPoista
  4. Su aamun lenkki takana, matkaa tuli 24km ja pakkasta olikin -16 astetta. Päätin laittaa juoksupaidan sijasta ohuen fleecen merinovillan päälle. Oli ihan hyvä. Kun otin tuulitakin pois huomasin että kaikki kosteus oli jäätynyt fleecen ja tuulitakin väliin :) Pitäisi varmaan investoida hengittävään ulkokerrokseen sillä ensi viikonloppuna on edessä 30km.

    VastaaPoista
  5. Eikö pääasia kuitenkin ole se että kosteutta ei jää suoraan iholle? Silloinhan tuo fleece-tuulitakki kombo toimi ihan hyvin.

    VastaaPoista