keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Parhaat juoksupullat

Päästelin tänään duunista kotiin tuskaista 7 min/km vauhtia. Kunnon otetta alustaan oli mahdotonta saada ja jälleen kerran oli todettava että tämä Helsingin teesi siitä että taloyhtiöt ovat vastuussa kiinteistön ulkopuolella olevista jalkakäytävistä on järkyttävän huono. Tänään se tarkoitti sitä että paikoittain oli hyvin hoidettua jälkakäytävää ja paikoittain 5cm lumisohjoa. Kiva.

Pääsin kuitenkin ehjänä perille ja päätin laittaa lapsille kunnon lihapullat. Tuhansien reseptitestien jälkeen olen soveltanut sellaisen joka mielestäni toimii loistavasti.

600g naudan jauhelihaa
2 kananmunaa
Noin desi maitoa ja desi korppujauhoja
2 tlk suolaa
muutama varvi mustapippurimyllyllä
3/4 sipuli

Kastike:
1 rkl soijaa
1 lihaliemikuutio
1dl vettä
1dl kermaa
suolaa ja pippuria
sekä niin paljon lihapulla- ja sipulijämiä kun paistinpannusta irtoaa.

Paista sipulit läpikuultaviksi ja annan jäähtyä. Sekoita maito, kananmuna ja korppujauhot kulhoon ja anna vetää noin 5-10min. Heitä suolat, pippurit, sipuli ja jauheliha sekaan. Sekoita. Pyöritä pieniä pullia ja Ruskista ne voissa. Kaada pullat lautaselle ja pannulla olevat jämät kastikekattilaan. Jatka pullien paistamista noin 7-10min. Lisää vesi ja lihaliemikuutio kastikekulhoon ja anna kiehua. Lisää soija ja keitä kasaan (noin puolet pois). Lisää kermaa samalla sekoittaen. Mausta suolalla (soija ja lihaliemikuutio ovat jo tosi suolaisia) ja pippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti