lauantai 19. tammikuuta 2013

Lisää vauhtia prkele

Anteeksi kova sana. Huomasin kuitenkin että olen lusmuillut intervallitreeneissä. Tänään juoksin 5km + 3km suunilleen samassa vauhdissa kun eiliset 5min intervallit. Lepoa settien välissä oli 3min ja sekin hölkäten. 5km aika oli 25,38 joten ihan ok. Tsekkasin McMillanilta mikä se vitosen aika kuuluu olla jos haluaa pinkoa kympin alle 50min. Vastaus on 24,04 joten aika kaukana siitä ollaan vielä, tosin tuo 25,38 ei varmaankaan ollut vielä ihan maksimi.

Anyhow - lupasin teille, tai siis Hannalle, kormareseptiä, joten täältä pesee (alkuperäisreseptti herra J. Oliverin, tässä hieman suomalaistettu versio).

Salaisuus on currytahnassa, sen on tehtävä itse. Tee se edellisenä iltana tai annan muhia jääkapissa vielä pidempään.

1 tl Korianterisiemeniä
2 tl juustokuminansiemeniä
valkosipulia, muutama kynsi
tuoretta korianteria (nippu)
kaksi vihreetä chiliä
neutraalia ruokaöljyä, (2 rkl)
1 tl intialaista mausteseosta, löytyy joskus garam masala otsikon alta
peukalonkokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 rkl kookoshiutaleita
1/2 tl cayennepippuria
suolaa

Alkuun korianterisiemenet ja juustokuminasiemenet murskattuina kuumalle pannulle. Pyöritä siellä muutama minuutti ja pistä sitten kaikki ylä olevat mausteet sekaisin blenderillä. Muodostuu aika tuhti tahna jota voi käyttää moneen chiliruokaan. Satsi ei ole kovinkaan iso ja saattaa mennä kokonaisuudessaan jos kokkaa vähänkin isommalle porukalle.

Ja sitten itse kormaan:
Pilko kokonainen sipuli, kuori pieni pala tuoretta inkivääriä ja pilko pieneksi. Pistä pannu kuumaksi ja heitä inkivääri ja sipuli joukkoon. Jos haluaa vielä enemmän tulisuutta niin lisää myös kokonainen pilkottu punainen chili (jätän itse usein pois). Paista muutama minuuti ja lisää sitten puolet currytahnasta (tai enemmän, maun mukaan). Heitä tässä vaiheessa broilerin rintafilettä ja kikherneitä (200g, voi jättää pois) joukkoon, sekoita kunnolla ja lisää vasta sitten 400g tomaattimurskaa ja tölkki kookosmaitoa. Pikkaisen suolaa joukkoon ja kansi päälle. Annan muhia 30min. 

Koristele korianterilla ja tarjoile riisin ja ruokajogurtin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti