perjantai 4. tammikuuta 2013

Juoksijan paras pastaresepti

Blogista on tullut sekasikiö. Välillä puhutaan tenniksestä ja nyt ruoasta. Mutta ehkä tässä jokunen, ainakin Sporttaillaan-Hanna, pystyy elämään sen kanssa että meikäläisen juoksuegoillut pannan tauolle ihan hetkeksi.

Tässä siis tuo eilisen oreganopossu-, rucola-, basilikapasta.

Pennepastaa (pötkyläpastaa kuten muksut sanoo)
1 Possun sisäfile
1 tl kuivattua oreganoa
puolikas purjo
2 valkosipulinkynttä hienosti pilkottuna
1dl creme fraiche
50g parmesan juustoa
rucolaa
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä paistamiseen

Suikaloi lihat ja laita pastavesi kieuhumaan. Heitä reippaasti suolaa pastaveteen, suolaa ja pippuroi samalla myös lihasuikaleet. Pilko purjot ja valkosipuli, paista ne minuutin verran oliiviöljyssä (varo että pilkotu valkosipuli ei pala) ja heitä lihasuikaleet kehiin. Minuutin päästä sekaan myös kuivattu oregaano. Katso että suikaleet saa kunnolla väriä ja vähennä sitten lämpöä samalla kun kaadat creme fraicheä sekaan. Sekoita. Lisää puolet parmesaanista ja tarkista suola. Anna porista vielä pari minuuttia tai kunnes penne on valmis. Pilko samalla parin nyrkin verran basilikaa ja rucolaa.
Sekoita soosit ja vihreät pastan sekaan ja tarjoile heti parmesanjuuston kanssa. Jos haluaa pastaan vielä enemmän väriä niin annokseen sopii mainiosti myös pilkotut luumu- tai kirsikkatomaatit.



Yksi annos (resepti on noin neljälle) sisältää noin 550 - 600 kaloriaa (riippuu pitkälti parmesanin määrästä).


1 kommentti:

  1. Ehdottomasti pystyy, kun kerta näin hyvän ohjeen jaoit meille! Pakko päästä tekemään tätä pian! Nammss! :P

    VastaaPoista