perjantai 10. helmikuuta 2012

Valmentajan parhaat vinkit

Tänään se tuli. Ensimmäinen vinkkivihko. Sandralta siis (estejuoksija Sandra Eriksson on lupautunut valmentamaan mua Siltajuoksua varten). Pienin taustaselvittelyn jälkeen ilmeni että juoksen a) liian vähän, b) liian hitaasti ja c) liikaa samankaltaisia lenkkejä. Näin alkuun sain siis neuvoksi juosta yksi lenkki viikossa 5.40min/km vauhtia, ja ainakin yksi pitkä lähemmäksi 15km sekä muutama normaali kasi tai kymppi. Pitkän lenkin aikana vauhti saisi mielellään alkaa kuutosella mutta tärkein olisi kuitenkin löytää se rullaava askel. Eli ei vielä mäkivetoja tai intervalleja tässä vaiheessa vaan päätimme mennä muutama viikko kerralla ja katsoa sitten uudestaan. Sandra oli myös sitä mieltä että viikon kilometrimäärä pitäisi olla siinä 40km hujakoilla. Eli 4 lenkkiä viikossa olisi tarkoitus saada mahtumaan ohjelmaan.

Näillä mennään ja ainakaan motivaation puutteesta ei voi syyttää. Kunhan pysyy terveenä ja nuoremman noro ei tartu, niin homma hoituu!

-Alex

1 kommentti:

  1. Luulisin että monelta juoksijalta puuttuu toi nopea 5.4min/km lenkki viikon lenkeistä. Pitää nyt minunkin yrittää juosta lyhyt nopea joka viikko.

    VastaaPoista