sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Siltajuoksu tunti tunnilta

klo 13:00 onnistunut lähtö ilman ruuhkaa mutta alku menee kovaa, liian kovaa. Ensimmäinen kilometri tasan 5min.
klo 13:25 ensimmäinen vitonen takana ja vauihti edelleen kova. Ensimmäiset kovat ylämäet edessä.
klo 13:55 Kymppi täynnä, suht hyvin tavoitteessa mutta väsymys painaa ja ilma on hiostava.
klo 14:05 12km takana, etureidet kramppaa ja iskee täydellinen sippi. Edessä kovin nousu Lövön sillalle. Joudun vaihtamaan juoksuaskel kävelyyn. Juon urheilujuomaa ja tiedän että tavoite ei täyty. Tästä alkaa selvytyminen.
klo 14:11 Kahdeksan kilsaa maaliin ja tekee mieli heittää laatat ja jättää leikin kesken. Jatkan mäkeä ylös kävellen. Saan taas juoksusta kiinni alamäessä ja vannon pääseväni maaliin.
klo 14:44 18 kilometria takana ja kolme edessä. Minimaaliset mahikset päästä alle 2h. Yritän juosta kovaan ylämäkeen ja huomaan että päässä pyörii ja oja lähestyy. Näin lähellä pyörtymistä en ole koskaan ollut juoksukilpailussa. Joudun vaihtaa käevlyksi ja tiedän että 2h ei onnaa.
klo 14:57 Kilometri maaliin ja huurraa-huudot kaikuvat. Yritän parhaani mukaan vielä juosta ja onnistunkin pitää viimeisen kilometrin alle 7min/km (vaivaiset).
klo 15:03 Maalissa! Loppuaika 2:03:23. Pettynyt mutta samalla onnellinen että pääsin maaliin asti. Oli ERITTÄIN rankka kokemus. Pahempi kun mikään edellinen juoksutapahtuma. En suosittele aloittelijalle vaikka skaba oli erittäin hyvin järkätty, yleisöä oli paljon ja fiilis lostava. Mutta tuo profiili! Siis herrajestas. Tie Mordooriin ei ole mitään tähän verrattuna. Ottakaa huvikseen auto Taalintehtaalta Kaasnääsiin joku kerta. Sitä samaista tietä juostiin. Mäkeä ylös, mäkeä alas, mäkeä ylös, mäkeä alas. 

Ja kaiken lisäksi Suunto ei auttanut ollenkaan vaan heitti maalissa melkein kilometrilla. Näytti siis liikaa.

Tiedän kuitenkin että 1:54 on haarukassa kunhan oikea päivä koittaa ja puitteet on kunnossa. Sandra on kaiken lisäksi lupautunut jatkaa valmentajana joten matka jatkuu ja tänä kesänä poksaa vielä 1:54. Siitä olen aivan varma

-Alex


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti