tiistai 3. heinäkuuta 2012

Garmin forerunner 610 ja toive muuttua lankuksi

Koska Iphonen huono GPS-tarkkuus potutti jatkuvasti, päätin hankkia kunnon juoksukellon. 
Pitkän harkinnan ja surffailun jälkeen päädyin Garminiin.

Vaikka Garmin on ruma, se on silti markkinoiden paras jgps-juoksu-kello tällä hetkellä. 610 eroaa muista malleista siten että se toimii kosketusperiaatteella. Juoksun aikana voi siis  ruutua painamalla (onnistuu myös käsineiden kanssa) vaihtaa ruudusta toiseen. Näin voi seurata montakin eri asiaa vaivatta. Itse GPS löytää nopeasti satelliitit ja on tähän asti ollut suhteellisen tarkka myös pitkillä lenkeillä.


Tässä esim. näkee miten hyvin GPS on seurannut keskuspuiston polkuja. Metsiköt ja kapunkimaisemat korkeine taloineen ovatkin yleensä gepsin pahimmat paikat mutta näiden kymmenen päivän aikana on tullut testattua sekä keskuspuistoa että ydinkeskustaa ja isompiin heittoihin en ole törmännyt. 

Paitsi loistava matkamittaus niin kello näyttää myös suhteellisen lähellä totuutta olevaa hetkellistä nopeutta. Tämä oli toinen ostokriteeri koska on tarkoitus käyttää kelloa intervalliharjoitteluun. Juuri tämän takia oli myös löydettävä kello jota voi ohjelmoida vapaasti. Myös tähän Forerunner 610 on paras. Kelloa voi progata koneella jonka jälkeen voi siirtää ohjelmat langattomasti kelloon. Intervallien aikana kello ilmoittaa sekä äänellä että vibralla kun on aika vaihtaa juoksuvauhtia. 

Näiden toimintojen lisäksi Garmin pystyy paljon muuhunkin, mutta koska nämä toiminnot olivat minulle ne tärkeimmät päätin keskittyä niihin. Jos englantia taitaa niin Dc Rainmakeriltä löytyy todella kattava testi.

Ja sitten heinäkuun haasteeseen: lankku joka ilta, vähintään 2 x 90s!

 

-Alex, joka ei siis ole videolla esiintyvä tyyppi vaan hieman vanhempi ja läskimpi äijä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti