sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Friikki mutta ei kenkäfriikki

Kävin aikoinaan ostamassa alekengät 49,90e. Merkki oli Nike ja mallista ei tietoa (siis silloin). Näillä kengillä tuli juostua kokonaisen maratonin 2007 ja vielä senkin jälkeen muutamat kymmenet lenkit. Muutama vuosi myöhemmin menin 4 Runners liikkeeseen ja myyjän ehdotuksella mukaan lähti Mizunot. Mizunoilla ja Footbalance pohjallisilla juoksin vuoden verran kunnes talvella löysin taas alelaarista Nike Pegasus kengät. Näillä on sitten tullut juostua neljästi viikossa koko sesonki. 

Tänään Sofia kuitenkin siivosi kenkähyllyä ja huomasi että nuo meikäläisen "ensimmäiset" lenkkarit oli vielä tallella ja että kyseessä oli pari ikivanhaa Nike Pegasus. Joten ennen kun oli millään tavalla edes sortunut juoksuun ja juoksukamoihin olin jo puolivahingossa ostanut samanlaiset kengät kun millä nykyisin viiletän lenkkipoluilla. 

Kohta Pegasuilla tulee tonni täyteen ja pitäisi miettiä uutta paria. Ja juuri tällä hetkellä ei ole minkäänlaista hajua siitä minkälaista paria pitäisi hankkia. Toisaalta Pegut on toiminut hyvin mutta toisaalta esim. penikka on vaivanut aika lailla, joten ehkä kannattaisi kokeilla jotain muuta. Onko kellään vinkkiä? Mikä olisi hyvä all around kenkä jäbälle joka juoksee noin 40km viikossa ja jolla on suht neutraali askel?

- Alex

1 kommentti:

  1. Mä itsekin tarvisin kunnon juoksukengät talvioloihin...vinkkejä haluan minäkin :)

    VastaaPoista